background

Vježbe za trudnice

Prenatalna vježbe pridonosi smanjenju bolova i napetosti, jačanju mišića i kondicije, smanjenju stresa kako za mamu tako i za bebu. Svaka trudnica ima individualizirani pristup. Sigurno i uspješno pomažemo trudnicama protiv bolova u leđima, edema udova, inkontinencije i drugih neugodnosti koji se mogu javiti tijekom trudnoće.


Smiju li vježbati trudnice samo sa urednom trudnoćom?

Prenatalne vježbe namijenjene su svim trudnicama, kako onima sa urednom trudnoćom tako i onima sa poteškoćama u trudnoći. Naši certificirani fizioterapeuti prije terapije i vježbi rade procjenu statusa. Pri prvom dolasku molimo da donesete nalaze. Trudnice koje imaju poteškoće u trudnoći trebale bi donijeti potvrdu nadležnog ginekologa o dozvoli za terapijske prenatalne vježbe. Ukoliko je potrebno možete odbiti potvrdu sa upitnikom koju treba ovjeriti vaš ginekolog.

Osim prenatalne masaže, trudnicama osiguravamo prenatalne vježbe ovisno o tromjesečju i statusu trudnoće, kondicije. U zadnjem tromjesečju uz vježbe uklapamo i vježbe disanja i pripremu za porod. Ukoliko je potrebno osiguravamo i limfne drenaže ukoliko se tokom trudnoće javljaju oticanja i edemi nogu ili ruku.

Visoki standardi higijene i profesionalnosti, pozitivna, ugodna atmosfera naše fizikalne terapije garancija su Vašeg potpunog zadovoljstva.


Nudite li uz prenatalne vježbe, mastitis terapiju, terapijske vježbe za dijastazu?

Svaka trudnica ima potporu sa naše strane i vodstvo i nakon poroda te za sve savjete, baby handling, preporuke pedijatrima itd.

Po porodu i sa početkom dojenja često se javlja mastitis, koji također rješavamo sa 1-2 terapijske masaže za mastitis ukoliko se javite dovoljno rano.

Svim mamama i bebama nakon poroda također nudimo postnatalne vježbe te terapijske vježbe ukoliko je ostala dijastaza abdominalnih mišića.