background

Česta pitanja

Parkirati možete u Kaptolskoj ulici ili u okolnim ulicama, mjesta uvijek ima. Parking se ne plaća.

Platiti možete gotovinom, karticama ili virmanskom uplatom, a od debitnih ili kreditnih kartica MasterCard, Visa, Diners (napisati kojim karticama i koliko)

Naručiti se možete na broj mobitela 095 9030 861 i 095 9030 738 te putem e-maila info@physio-vital.hr kao i osobno dolaskom. Nema čekanja u redu, ad hoc dolaska, već svaka osoba ima svoj zakazani termin.

Prvo je potrebno doći na fizioterapeutsku procjenu radi utvrđivanja Vašeg funkcionalnog statusa, tegoba i izrade plana fizioterapeutskog procesa. Unutar procjene objašnjavamo što je dovelo do Vašeg problema, ako se radi o biomehaničkim poremećajima te kako da zajednički te tegobe što prije otklonimo. Nakon što se napravi procjena i stručno mišljenje, dobivate preporuku, plan rada u kojem su definirane vrsta i broj terapija i plan održavanja funkcionalnog statusa.

Tretmani u sklopu terapija traju min 60 min, a prema potrebi i duže. Fizioterapeutska procjena traje također 60 min. Smatramo da kraćim tretmanima ne možemo pružiti kvalitetan doprinos Vašem zdravlju i poboljšanju funkcionalnog statusa. .

Samim dolaskom kod nas po preporuci ili ne, ulazite u proces poboljšanja svog funkcionalnog statusa. Pod funkcionalnim statusom smatramo Vaše kvalitetno funkcioniranje u životnoj svakodnevnici. Da biste mogli ispunjavati svoje dnevne obveze i želje unutar obitelji, posla, rekreacije, sporta, druženju, tj. u svemu što volite radite ili stvari koje jednostavno morate, trebate biti sposobni to i ostvariti, izvesti. U Physio-vital centru naša je briga i zadaća da Vam to i

omogućimo, ne samo u ovom trenutku, već i kroz duži vremenski period ili životni vijek. Iz tog razloga želimo sa svojim klijentima ostvariti dugogodišnju suradnju i biti tu za Vas u akutnim stanjima, ali prije svega raditi na preventivi kako bi se u budućnosti izbjegle slične epizode.

Naša zadaća je da Vas što bolje i kvalitetnije naučimo (educiramo) vježbe koje će Vam pomoći lakše i jednostavnije funkcionirati u svakodnevim aktivnostima te da Vas uvjerimo kako je svakodnevni rad na sebi puno bolji od “kampanjskog”. Ljudsko tijelo možemo usporediti s bilo kojim uređajem ili strojem, osim što malo teže mijenjamo rezervne dijelove u našem slučaju. Kretanje je dio ljudske prošlosti, a sve ga više zanemarujemo. Postala je nužna potreba u sadašnjosti, a bit će još više u budućnosti. Mi smo tu da Vas podsjećamo na to, educiramo i potičemo.

Osim profesionalnih i amaterskih sportaša, velik dio korisnika je vezan za probleme s kralježnicom te tegobama koje izazivaju posturalne smetnje kroz duži vremenski period poput lumbago, „išijalgije“, hernije diska, karpalni kanal, cerviko-brahijalnih sindrom, vrtoglavice, teniski ili golferski lakat, kalcifikati ramena, kompresijski sindromi živca i mnoge druge. U zadnje vrijeme sve više pojavljuju se i djeca zbog poremećaja s kralježnicom pa do sportskih ozljeda.

Nakon što prođete kroz dogovoreni terapijski dio koji se sastoji od manuelnih tehnika, elektroterapijskih procedura, ultrazvuka i ostalih rekvizita istovremeno radimo kroz kinezioterapiju i funkcionalni trening radi poboljšanja statusa uz edukaciju, jer je vrlo važno što “ponesete” sa sobom od nas, što se naučenih vježbi tiče. Što ste Vi više motivirani, bolji je uspjeh.

Pošto je svaka osoba drugačija, tako je i vrijeme potrebno za rješavanje problema individualno. Nužno je da shvatite kako Vaš doprinos što se tiče pristupa svom problemu, tegobi shvatite kao proces u kojem je održavanje funkcionalnosti i pokretljivosti potpuno u Vašim rukama. Mijenjanje životnih stilova, prije svega uvrštavanjem vježbe (istezanja i jačanja), kao sastavnice svog života uz redovite “servise”, masaže, mobilizacije i manipulacije zglobova je put ka kvalitetnom životu i funkcionalnoj starosti, a sve više i mladosti. 10-15 terapija ništa ne predstavlja, ako niste shvatili da Vaše tijelo traži kontinuitet i rad. Mi smo tu da Vam pomognemo da Vaše “loše” navike postanu “dobre navike”.

“U mom slučaju, svakodnevni rad za računalom, sjedilački način života, višak kilograma i stresan posao uzrokovao je dosta teški slučaj lateralnog epikondilitisa, tj. teniskog lakta. Potražio sam pomoć kod Krešimira i Marine u njihovoj (poliklinici ili fizioterapijskom centru, stavi što odgovara) gdje sam dobio apsolutno profesionalnu uslugu i individualni pristup rješavanju problema. Ozljeda koja se inače liječi u nekim slučajevima i više od godinu dana, bila je sanirana kroz 3 mjeseca. Kombinacija manualne i fizikalne terapije koju su primjenili Krešimir i Marina bila je apsolutno učinkovita. Uz to, tijekom zadnjih godinu dana, posvetili su se rješavanju mojih nezdravih životnih navika i pokrenuli me u smjeru cjelokupne promjene načina zivota, tjelesne aktivnosti i promjene prehrambenih navika. Rezultati su impresivni.”

“Fizikalna terapija i sportska masaža za svaku preporuku. Profi ekipa voljna pomoći, kako savjetom tako i predanim radom. Ugodan ambijent prostora. Na temelju vlastitog iskustva, topla preporuka za “redovne servise” sportaša kao i za saniranje ozbiljnijih ozljeda. U mom slučaju potpuni opravak, i to bez potrebe za kirurškim zahvatima, ozljede ramena (rupture tetiva i labruma). Tražite dobru fizikalnu terapiju? Don’t look any further. 👍😊”

“Najgori dio života svakoga od nas je kada imamo zdravstveni problem. Tada nam sve izgleda crno i bezizlazno. I kada u takvoj fazi života dođeš u Physio Vital i naiđeš na divne ljude kao što je TIM Physio Vitala, sve što je crno dobije boju! Ekipa koja se potpuno posvetila mom zdravstvenom problemu kao da je njihov vlastiti, ekipa koja je svojim znanjem, stručnošću, profesionalizmom i toplim pristupom prionula rješavanju mojih problema. E to je TIM!!! Zahvalna sam na svakom trenutku koji ste posveti meni i mojim problemima i bilježim se za sve buduće crne dane koje ću rado doći obojiti u Physio Vital!”

author thumb

Jakša

author thumb

Matko

author thumb

Natalija

Pacijenti o nama!

o nama pacijenti