background

Medicinska pedikura

Osim spa pedikure tretiramo i problematična stopala i nokte. Medicinska pedikura podrazumijeva uklanjanje tvrde kože i natisaka sa stopala i nožnih prstiju, kurjih očiju, uraslih noktiju, rješavanja upalnih ili gnojnih procesa pored ili ispod nokta te na stopalu, gljivične infekcije noktiju, medicinsku pedikuru za dijabetičare. Iskustvo u medicinskoj pedikuri imamo već 12g i tretiramo žene, muškarce i djecu.


Svi instrumenti i alati koje koristimo su sterilni, skalpeli jednokratni kao i rašpe za pete, prema potrebi koristi se lokalni anestetik u spreju, a svaka klijentica ima svoj sterilni osobni pribor (rašpica za nokte, polirni blokić, separatori za prste).


Šta još ulazi u medicinsku pedikuru?

Uz medicinsku obradu stopala i noktiju, u tretmanu je uključeno skraćivanje i oblikovanje noktiju, čišćenje kožice te lakiranje po želji klijentice. Ukoliko je potrebno radi se protetika uraslog nokta ili protetski nadomjestak nokta tj. nadogradnja antifungalnim gelom noktiju koji su sanirani od gljivica i treba ih nadograditi. Od laka se može izabrati eko lakovi Spa ritual i CND ili trajni lak CND Shellac.


Svi lakovi koje koristimo (trajni i obični) su eko certificirane proizvodnje bez formaldehida, toulena, BDP-a, te se mogu koristiti kod trudnica i osoba sa psorijazom, neurodermitisom i ostalim kožnim i drugim alergijama.


Po želji i potrebi klijentice u pedikuru mogu uključiti hranjivu masku za stopala, parafinsku masku za stopala ili reflekoterapijsku masažu stopala.


Pedikura za djecu

Pedikura za djevojčice podrazumijeva kratko uređenje noktiju i lakiranje, za dječake je uređenje noktiju. Ukoliko ima potrebe nokti se medicinski tretiraju ukoliko postoje natisci, urasli nokat, gnojni proces uz nokat ili na stopalu…